3M Türkiye Solunum Koruyucu Maske Üretimine Başladı

3M Türkiye Solunum Koruyucu Maske Üretimine Başladı | DigitLife.net

Koronavirüs’ün (COVID-19) görülmeye başladığı ilk günden itibaren, salgına koruyucu ekipman ve tıbbi malzeme üretimiyle talebe cevap verebilmek için tüm imkanlarını kullanan 3M, bu alandaki üretim kapasitelerini tüm dünyada artırdı. 3M, Türkiye sağlık sektörünün maske talebini karşılayabilmek adına, Nisan 2020 itibarıyla FFP1 ve FFP2 solunum koruma maskelerin üretimine başladı. 3M Türkiye bu kapsamda ayda ürettiği 1 milyon 200 bin maskeyi, öncelikle sağlık sektöründe kullanılmak üzere Türkiye iç pazarına sunacak.

3M Hayatın Her Anında.” söylemiyle bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi için çalışıyor. Koronavirüs (COVID-19) sürecinin başladığı andan itibaren tüm dünyadaki operasyonlarına hız verdi. Salgına cevap verebilmek adına solunum koruma malzemelerinin üretimini tüm dünyada artırdı. 3M, şimdi de Türkiye’deki tesislerinde solunum koruyucu maske üretimine başladı. Türkiye iç pazarına sunulacak ürünler, öncelikli olarak sağlık sektörünün kullanımı için üretiliyor. 

Şirket’in dünya çapında Ocak 2020 itibarıyla N95 maskelerinin maksimum üretim seviyesine ulaştı. Küresel üretimini iki katına çıkararak yılda 1,1 milyar ve ayda 100 milyon üretim adedi rakamına ulaştı. 3M 12 aylık süre içinde dünya genelinde kapasitesini bir kez daha ikiye katlayıp 2 milyara çıkarmayı mümkün kılacak ilave yatırımlar ve aksiyonları hayata geçirdi. 

3M’den Türkiye’de stratejik üretim kararı

3M’in dünya çapında imza attığı bu kapsamlı planlamanın önemli bir ayağı da Türkiye’de gerçekleşti. 3M Türkiye tesislerinde FFP1 ile ABD’de N95 olarak bilinen ve Avrupa standartlarında FFP2 koduyla adlandırılan solunum maskelerinin üretimine Nisan 2020 sonu itibarıyla başlandı. 3M Türkiye’nin Çerkezköy fabrikasındaki FFP1 ve FFP2 solunum koruyucu maske üretim kapasitesi aylık 1 milyon 200 bin adet olarak belirtildi. Türkiye aynı zamanda 3M’in EMEA bölgesinde maske üretimine başladığı 4. ülke konumunda yer alıyor. 

0 Shares:
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like